Maak kennis met onze Actief Leren-methode voor optimaal leerrendement

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen: trainingen die lijken op hoorcolleges, die geven we niet. Onze visie op training en ontwikkeling is net even anders. Wij maken in iedere training gebruik van de door ons ontwikkelde Actief Leren-methode. 

Wat is onze Actief Leren-methode ©?

Wij geloven dat werknemers die tijdens een training actief en praktisch met de stof bezig zijn, het meeste zullen leren. Omdat het hoogste leerrendement ontstaat door veel interactie, experimenteren en oefenen. Op die manier ontstaan razendsnel inzichten en vaardigheden die deelnemers zelfstandig kunnen toepassen in hun eigen (werk)praktijk.

Om dit optimale leerrendement te realiseren hebben we onze Actief leren-methode ontwikkelt. Deze methode passen we toe in alle trainingen die we voor onze klanten organiseren.

De drie pijlers van onze Actief Leren-methode

Pijler 1:
We hanteren maximaal 40% theorie en minimaal 60% praktijk.

We hanteren in onze trainingen een verhouding tussen theorie en praktijk. Maximaal 40% van de tijd gaat naar theorie, en minimaal 60% van de tijd wordt besteed aan praktische werkvormen. Die werkvormen zijn divers: denk aan reflectie, debatten, intervisie, opdrachten, rollenspellen, etc.

Op deze manier krijgen deelnemers constant de kans om nieuwe informatie toe te passen en direct te experimenteren met de stof. Achterover hangen zit er tijdens de training dus niet in. We gaan met de poten in de klei!

Pijler 2:
We werken met continu wisselende samenstellingen

Tijdens onze trainingen wisselen we regelmatig van (groeps)samenstelling. We beginnen vaak plenair, maar deelnemers werken ook afwisselend individueel, in duo’s en in subgroepen. We rouleren dus doorlopend in met hoeveel mensen je werkt, en met wié je samenwerkt.

Dat doen we om twee redenen: ten eerste is het simpelweg leuker, en blijft door afwisseling de energie continu hoog. Daarnaast zit veel leerrendement in de uitwisseling en reflectie tussen deelnemers.

Pijler 3:
We sluiten de training altijd af met het vastleggen van een Next Step

We sluiten iedere training standaard af met het definiëren en vastleggen van een Next Step. Hierin blikken we terug op alle inzichten, de nieuwe kennis en de geleerde vaardigheden. En we stellen iedere deelnemer de hamvraag: “Wat neem je mee en ga je vanaf morgen precies anders doen?”

Waarom we dit doen? Als je geen concrete actie bepaalt, gebeurt er vaak niets. De lesstof  kan dan vrij snel verdampen. Het bepalen van een Next Step zorgt ervoor dat deelnemers wél verder gaan met hun nieuwe skills.

Wat een verademing om zelf aan de slag te mogen. Dat maakte het leerzaam én luchtig.

1.500+ organisaties
gingen je voor

9.4

Incompany Trainer geeft al 2 jaar trainingen aan onze collega’s. Het aanbod is divers en de communicatie is erg duidelijk en snel. En het belangrijkste: de trainingen zijn van topniveau.

Wij zoeken vaak trainingen die onze leden helpen om te kunnen ontwikkelen. We werken vaak met Incompany Trainer door het brede aanbod. Het contact is altijd superprettig en snel.

Wij hebben bij deze partij een training over Complimenteren gevolgd. We hebben een mooie, leerzame en inspirerende dag gehad. De feedback van onze deelnemers was ook erg positief.

Incompany Trainer verzorgt regelmatig trainingen bij ons. Het is altijd een fijne partner om mee samen te werken. Snel schakelen, snel contact en ze denken goed met je mee.

Fijne service, snel contact en interessante trainingen. Zo zou ik onze prettige samenwerking met Incompany Trainer beschrijven. Bedankt tot dusver en op naar nog vele jaren!

We werken vaak samen met Incompany Trainer voor events bij onze klanten. Wij doen dan de catering, zij een of meerdere trainingen. We zijn altijd erg tevreden over hun bijdrage.

Veelgestelde vragen over de Actief Leren-methode

Staat het antwoord op jouw vraag hier niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op!

Sinds onze start in 2017 werken we al met de Actief Leren-methode. Door de jaren heen is deze doorlopend bijgeschaafd. En dat doen we nog steeds. Op basis van klantervaringen, trainerservaringen en door onze methode zelf te onderzoeken.

We merken in de praktijk geen verschil tussen deelnemers met of zonder praktijkervaring. Iedereen kan op deze manier getraind worden. Nagenoeg alle deelnemers aan onze trainingen geven -vooraf of achteraf- aan dat ze het een verademing vinden om actief aan de slag te mogen gaan.

We zorgen ervoor dat in iedere sessie, hoe kort ook, de methode toegepast wordt. Dus ook in inspiratiesessies van een uur zal er altijd een praktijkgedeelte zijn.

Dit maken we heel soms mee. We waarborgen in de training altijd de psychologische veiligheid, zodat mensen uitgedaagd worden om te groeien maar zich wel veilig voelen. We hebben meerdere manieren om die veiligheid te garanderen. We vertellen je daar graag meer over in een gesprek.

Zeker, dat maakt het juist interessant! Als er veel verschillen zitten in niveau en ervaring kunnen deelnemers niet alleen van de trainer, maar ook van elkaar leren. Dat heeft vaak een positieve invloed op het leerrendement.